Sor Maria Montserrat Capsir

Sor Maria Montserrat Capsir va néixer a Barcelona el 14 de gener de 1912 dins d’una família cristiana, era la petita de cinc germans. Va estudiar a les religioses de Lestonnac. Visqué la infantesa i la joventut com una noia més de la seva edat que creia que el matrimoni era la seva vocació. Però tot canvià ràpidament. Al desembre de 1936, amb 24 anys, ingressà en el monestir de Sant Maties de Barcelona, de l’orde de les jerònimes. La seva jove vocació fou provada durant els tres anys que visqué treballant a Hostalric, a causa de l’esclat de la guerra civil. Al final de la guerra va torna al monestir de Sant Maties. Hi prengué els hàbits el desembre de 1939 i realitzà la professió solemne el 16 de juliol de 1944.

La relació de sor Maria Montserrat i Pere Vilaplana data del 1951 i s’originà pel treball que Sor Maria realitzava. Ella es dedicava als brodats dels ornaments litúrgics, i en Pere hi portava els de la parròquia de Sant Carles Borromeu, on ell col·laborava. S’inicià amb ell i després amb els primers germans de la Comunitat de Jesús, una relació d’amistat, confidència, germanor i amor maternal, viscuda en la pregària, que durà 17 anys, fins que el Senyor la cridà al repòs etern.

El primer grup de la Comunitat celebra el Nadal a les jerònimes el 1966. El 10 de maig de 1967 sor Maria ingressa a l’hospital per a una intervenció quirúrgica. Els joves de la Comunitat la visiten. Retorna al monestir, es recupera de la intervenció, però la malaltia avança. Ofereix el seu sofriment per la Comunitat de Jesús. El primer de gener 1968 es va celebrar en el monestir de Sant Maties una eucaristia de comiat.

El seu afecte i predilecció tan especials es feren palesos envers els germans que iniciaven en aquells moments la Comunitat de Jesús, els quals la consideren una de les inspiradores de la seva espiritualitat. Els seu esperit i el seu somriure no la van abandonar mai, fins i tot durant la greu malaltia que la va dur a la mort el 18 de febrer de 1968.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s