Espiritualitat

ESPIRITUALITAT DE NATZARET

El seguiment de Jesús en la vida de cada dia endinsa els germans de la Fraternitat en el misteri de l’Encarnació. Maria i Josep esdevenen models de senzillesa, confiança i lliurament total a la Paraula de Déu.
La vivència de l’amistat, do de Déu, fonamenta un estil de vida basat en les actituds del compartir, l’acolliment i la disponibilitat. Els germans de fraternitat procuraran veure en tot ésser humà un proïsme segons l’esperit de fraternitat universal del beat Carles de Foucauld.

INSPIRACIÓ

La inspiració evangèlica i eclesial, juntament amb l’espiritualitat del beat Carles de Foucauld i del P. Albert Peyriguère, i el guiatge espiritual de Sor Maria Montserrat Capsir, monja jerònima, i del P. Estanislau M. Llopart, monjo de Montserrat, fonamenten la nostra vida fraterna, en esperit d’amistat, de germanor i de pregària, viscuda en la pobresa, en l’amor i en la unitat.

RELACIÓ AMB ALTRES COMUNITATS

La Fraternitat de Natzaret procura mantenir relacions fraternals i de col·laboració amb la Comunitat de Jesús i amb les altres comunitats basades en l’espiritualitat de Natzaret, així com participar en les associacions que apleguen la família espiritual del beat Carles de Foucauld.

LA VIDA CONSAGRADA

La vocació a la vida consagrada a Déu amb emissió de vots privats de pobresa, castedat i obediència, està en la base del carisma fundacional. El vot de pobresa s’expressa en la comunió de béns materials i en un estil de vida auster, solidari i alegre. El vot de castedat ens porta a viure el celibat amb un cor indivís, centrat en l’amor a Déu i obert a totes les seves criatures. El vot d’obediència ens fa cercar la voluntat de Déu en el discerniment comunitari i en l’acceptació de les decisions preses legítimament per la Fraternitat.

LA VIDA FRATERNA

La vida en família a l’estil de Natzaret, com la de Jesús, encarnació del misteri de l’amor de Déu, és el centre i és el batec del cor de la vocació i de la missió dels germans de la Fraternitat de Natzaret.
La vida comunitària i fraterna viscuda en un ambient familiar, de caliu humà, confiança i comunió, expressió humana de la tendresa de Déu i reflex de la que va viure Jesús, és veritable camí d’humilitat i creixement personal per als germans de fraternitat, i testimoni i visualització del Regne de Déu, presència salvífica i reconciliadora de Crist.
El germà de fraternitat estarà disponible per a les necessitats i les tasques comunitàries que se li sol·licitin, tenint en compte la diversitat i l’equilibri entre l’àmbit personal i el comunitari.

LA VIDA DE PREGÀRIA

La pregària, exercici i expressió de l’amor a Déu, i els sagraments de l’Església, especialment els de l’Eucaristia i el Perdó, configuren profundament la vida fraterna. Els germans de fraternitat dedicaran a la pregària temps significatius i regulars, personalment i comunitària.
Els germans de fraternitat cercaran temps personals de soledat per al tracte íntim amb l’Estimat. La pregària en comú de la litúrgia de les hores facilita l’entrada en l’actitud orant i ens constitueix en una comunió de germans que preguen arreu del món en una autèntica comunió espiritual units pel mateix Pare.
L’adoració de l’Eucaristia i la contemplació de la Paraula (lectio divina) són, juntament amb la lectura creient de la realitat, els tres pilars d’una actitud contemplativa que cerca el Senyor allà on ell es deixa trobar.
Els germans de fraternitat celebraran recessos periòdicament, temps especials de reflexió personal i comunitària, de meditació de la Paraula de Déu, de pregària i aprofundiment. També és recomanable l’experiència de desert, vida retirada en solitud, com a instrument de creixement personal i espiritual.

LA VIDA DE SERVEI

La Fraternitat de Natzaret col·labora en la missió universal evangelitzadora de l’Església, podent-se dedicar a obres d’apostolat concretes segons la diversitat de carismes i vocacions dels seus membres, col·laborant amb l’Església local i en comunió amb l’Ordinari del lloc.
El germà de fraternitat podrà accedir als ministeris eclesials d’acord amb el que estableix el dret canònic. També podrà realitzar qualsevol tasca laboral, de servei en el si de la Fraternitat o externa.
L’activitat pastoral i evangelitzadora de la Fraternitat de Natzaret, com la resta de les tasques descrites que poden desenvolupar a títol personal els germans de fraternitat, han de ser compatibles amb el que estableix el 2n paràgraf de l’article 15 i amb el propi carisma i no podran comprometre la vida fraterna dels germans.

FORMACIÓ

En la vida i l’esperit de la Fraternitat de Natzaret hi ha una clara atenció per la formació integral de la persona en els diferents aspectes humans, culturals i espirituals, amb un caràcter permanent i eclesial. Igualment hi ha una clara vocació de formació dels fidels cristians que entrin en contacte amb la Fraternitat.

Els nostres inspiradors

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s