Diumenge II de Quaresma / A / 2023

Dalt i baix del Tabor (Mt 17,1-9)

M’agradaria que penséssim una estona: ¿en quin moment de la vida m’he sentit més a prop de Déu?

Segur que les respostes són molt variades, de l’estil de les que poso a continuació. El dia de la primera comunió… O no, que aquell dia estava massa nerviós… Potser va ser uns mesos més tard, en aquells moments de silenci després de combregar. O aquells dies de ruta per la muntanya amb uns bons amics, recordo un moment en què em vaig asseure en silenci mentre veia pondre’s el sol i m’acariciava la brisa i em vaig sentir alhora molt petit i molt estimat. O quan he abraçat per primer cop els fills acabats de néixer i els he rebut com un regal de part de Déu. O aquell dia, ja fa temps, que vaig anar a un recés i vaig tenir temps de reflexionar sobre el que Déu fa per mi. O quan agafo el piano, el pinzell o el bolígraf i deixo que vagi brollant allò que porto a dins…

Són moments en què ens sentim prop de Déu, i això és important per a la nostra fe. Avui dia l’ambient no ens convida a creure en Déu ni a tenir-lo present, i per això sense una experiència personal la fe aviat es difumina o desapareix.

Una cosa és important a tenir en compte. Nosaltres ens podem sentir més o menys a prop de Déu, però Déu no deixa mai de ser prop de nosaltres. És molt consolador pensar que, quan ens sentim desanimats o desconcertats, fins i tot quan hem pecat, Déu no deixa mai d’estimar-nos. Ell espera pacientment que tornem a ell. I ens ve a buscar quan menys ho esperem.

Per això no ens hem de convertir en buscadors compulsius d’experiències religioses emotives. Sentir Déu ens emociona, però això ens ha d’ensenyar a trobar-lo també allà on ell vol ser especialment reconegut: en la vida ordinària, en els nostres deures quotidians, en els més pobres i petits, en les petites rutines de pregària que mantenen desperta la nostra fe. Baixar del Tabor i continuar amb ell camí del calvari. Arribar a la meta complint la missió que ens ha estat encomanada.

Jordi Vila Borràs

Advertisement
By jordivilaborras Posted in General

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s