Diumenge de Pasqua / 2021

Ho veié i cregué (Jn 20,1-9)

El sepulcre era obert i buit, i encara era fosc. Maria Magdalena s’hi atansà i va veure que la pedra havia estat treta de l’entrada, i va córrer a dir-ho a Simó Pere i a l’altre deixeble. El deixeble estimat va arribar el primer i va fer una primera ullada a l’interior. Simó Pere després va entrar i va acabar de veure com estava tot. Finalment també va entrar l’altre deixeble, “ho veié i cregué”. I és ara quan s’esvaeix la foscor. El sepulcre buit es torna lluminós, esclareix el seu misteri i il·lumina l’enteniment d’aquells deixebles que “fins aquell moment encara no havien entès que, segons les Escriptures, Jesús havia de ressuscitar d’entre els morts”.

La mort ha estat vençuda per la resurrecció de Jesús, el pecat que ens apartava de Déu com un mur infranquejable ha estat perdonat i la humanitat de tots els temps, des dels nostres primers pares fins als humans que encara han de néixer, han estat recreats a una nova humanitat fundada per Jesús: aquest és el sentit salvador de l’expressió “davallà als inferns” que trobem al credo.

Jesús ha mort en creu i ha ressuscitat per tothom, no hi ha ésser humà que resti exclòs de la seva acció salvadora. Però només arribem a ser-ne conscients quan ens obrim a la fe. Segur que tots algun cop ens hem quedat totalment a les fosques, sigui a casa en una apagada de llum o potser dins d’un túnel o d’una cova anant d’excursió. Es va creant una sensació d’angoixa i de desubicació, no tenim punts de referència. Fins que es fa la llum. Aleshores tot canvia. No ens hem mogut del lloc, però ara sabem on som. Així mateix va succeir al sepulcre buit: veié i cregué.

Quan rebem aquesta bona nova se’ns escalfa el cor i comença a bategar amb una nova alegria. Sí, encara som en un món ple d’ombres, de mal i d’injustícies, però sabem que la llum acabarà omplint tots els racons. La fe que ens ha encès el cor ha d’esdevenir un punt de llum que ajudi a encendre’n molts més. La fe, quan és de debò, quan neix de la vida nova del Crist ressuscitat, no pot deixar de ser contagiosa. Hem de compartir la llum amb els qui encara viuen en tenebres, perquè la llum del Crist és per a tothom, perquè tothom necessita saber que som germans, que tenim un Pare que ens estima amb un amor entranyable i que, guiats per Jesús, ja podem començar a viure el Regne que Déu desitja per a tothom.

Jordi Vila Borràs

By jordivilaborras Posted in General

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s