26 d’abril, aniversari de la mort del pare Albert Peyriguère

peyriguere2La seva vocació de sacerdot, sentida i seguida des de petit, i viscuda intensament un cop ordenat, es configurà ben aviat en una vocació missionera. Aquesta, conquerida per carisma i l’espiritualitat del germà Carles de Foucauld, el convertí en ermità, totalment encarnat enmig dels berbers; fou així un dels primers que volgué viure en la pròpia carn l’ideal del germà Carles.

A El Kbab, compartia la solitud amb els infants i els malalts que tot el dia voltaven el requerien. El seu silenci anava acompanyat de la cridòria d’aquells menuts i de les lamentacions dels seus pacients. Sacerdot del Crist i infermer dels berbers; sacerdot dels berbers i infermer de Crist. Per la seva vocació esdevingué un més entre els berbers. Era com un berber que vivia allí, que pregava, que deia la missa…, i el Crist esdevingué berber en el seu sacerdot. De tal manera vivia això el pare Peyriguère, que d’una forma clara els berbers havien d’adonar-se’n. Perquè quan ja havien esgotat tots els metges, totes les medecines, totes les possibilitats humanes, els berbers acudien al “Marabout”.

El nom i la figura del “Marabout”, entre el pobles àrabs, és reservat a una persona de gran vàlua espiritual i moral, o també política i social; és l’home que està en comunicació amb Déu.

El pare Peyriguère, era doncs, per a ells un “Marabout”. Consulteu la seva biografia.

“Enmig dels que ni no el coneixen, ésser una presència de Crist…, sentir-se sol a portar el Crist en sí…, saber que un és, enmig d’ells, l’únic a través del qual Ell es mostra i a través del qual ells el jutgen…, tenir, tot sol, la responsabilitat del que ells pensaran d’aquest Crist, i voler donar-ne la idea més alta i la idea més tendra. I que el Crist anònim sigui, a la llarga, com una crida que farà venir el Crist declarat i conegut…”

(Maroc Catholique, 1938, T.N. p.31)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s